divendres, 1 d’agost del 2008

Drets Humans de Mallorca acusa d'abusos a la presó de Palma

"A la ciutat de Nàpols n'hi ha una presó, la vida mia.N'hi ha una presó, la vida mia la vida amor...".
(Cris Juanico)

El mes d'agost de 2008 comença amb una actuació ferma i decidida que emprèn l'Associació Drets Humans de Mallorca: vol destapar el maltractament als presos, i fa allò que considera millor: personar-se en la causa de suposada corrupció a la presó de Palma, com fa públic el Diari de Balears (01-08-2008).

El president de l'entitat, Bernat Vicens i Vich, diu que això només és l'inici i que n'aniran sortint molts més casos.



Recinte de la presó de Palma, a Mallorca
(Foto: P i c a l s u d)


Amb els missers Bartomeu Oliver i Juan F. Carrión, es personen tots tres al Jutjat d'Instrucció 3 de Palma com a acusació en la causa oberta contra onze funcionaris de la presó de Palma, suposats membres d'una trama de corrupció a l'interior del centre penitenciari palmesà.

L'associació duu molt de temps denunciant abusos a la presó. Per això el president assegura que el que s'ha destapat fins ara només és una part del que segurament acabarà sortint.

Manifesta que al centre penitenciari de Palma hi ha un percentatge massa elevat de funcionaris que vulneren els drets dels presos de manera contínua.

Des d'aquesta web es fa comptes de fer-ne un seguiment acurat, de totes les passes que es vagin fent, encaminades a eradicar aquelles pràctiques inacceptables, del tot rebutjables a l'època i al país en què vivim, pel que respecta al maltractament de persones recloses en un recinte carcerari com el de Palma.

Tot i que ja no som a l'edat mitjana, hem de continuar lamentant-ne queixes tan conegudes com les de la cançó popular: "A la ciutat de Palma n'hi ha una presó, la vida mia... N'hi ha una presó, la vida mia la vida amor"...

Les detencions recents d'un nombre considerable de funcionaris de la presó de Palma, lluny de provocar allò que s'ha produït fins ara -a l'àmbit de les autoritats més directament implicades, girades d'ull cap a una altra banda, o tossuderia a negar fets més que evidents- cal que serveixin, d'una vegada per totes, per prestar l'atenció que es mereixen situacions d'aquestes característiques.

En bé de les persones recloses al centre penitenciari de Palma, i en bé d'una ciutadania com la de Palma i de Mallorca, que en pateixen més directament les males conseqüències de comportaments tan poc democràtics, s'ho paga aplicar-hi amb fermesa tots els mitjans que contempla la Llei.


D'altres enllaços relacionats amb la notícia: