dijous, 25 de setembre del 2008

Mobilitzacions estudiantils imminents

En una reunió mantenguda a la seu de la CGT-Balears, en la qual participen representants d'altres organitzacions sindicals i entitats diverses, es comparteix informació sobre les properes mobilitzacions estudiantils que s'estan preparant arreu de l'Estat espanyol.

Concretament, s'està treballant perquè els dies 22 d'octubre i 13 de novembre vinents siguin fites clares en la mobilització social: en defensa de l'educació pública, contra la privatització de l'ensenyament, i amb un No rotund als Plans Bolonya.

Són dues jornades de vaga, que cerquen denunciar públicament el procés brutal de privatització que pateix l'educació pública a Europa.

S'intenta que no solament estudiants, sinó també professors, pares i la societat illenca en general prengui consciència que no ens podem quedar amb els braços creuats mirant la feta. S'han de fer tots els possibles que evitar que l'educació es converteixi en un mer negoci lucratiu que l'obtenció dels màxims beneficis empresarials possibles.

Els Plans de Bolonya, que comencen a implantar-se durant aquest curs, suposen l'elitització de la universitat pública, amb un accés que esdevé prohibitiu per a la majoria d'estudiants de famílies treballadores.

El mateix dia que, des de les més altes instàncies de la Universitat de les Illes Balears, amb motiu de la inauguració del nou curs acadèmic, s'està lloant i enaltint una valoració positiva dels Plans de Bolonya; des d'altres sectors de la societat civil, s'estan mostrant actituds i postures molt més crítiques que s'hi oposen obertament:

El Sindicat d'Estudiants i altres entitats conviden a participar-hi activament.